Az akupunktúra szót jezsuita misszionáriusok kezdték használni a XVII:század elején, melyet az ,, acus’’, azaz tű és a ,, puntcio ’’, azaz szúrás kifejezésekből kialakítva.

Az akupunktúra, a Hagyományos Kínai Orvoslás elsődleges kezelési módszere, mely a testünket behálózó, energiákat áramoltató meridiánokon és az azokon elhelyezkedő pontok energetikai töltésének harmonizálásán alapul. Ma már a nyugati orvos tudomány is elfogadta, hogy testünk működését elsődlegesen nem a vérkeringés, hanem az azt mozgató energia, áramlása befolyásolja. Megfelelő körülmények között készített fotókon ezek az akupunktúrás pontok, a csillagos égbolthoz hasonlóan tükröződnek a testünkön.

Az energia, azaz életet adó ,,chí”, harmonikus áramlását és egyensúlyát lehet befolyásolni a tűk bevezetésével az akupunktúrás pontokban. Ahol pangás van - szétoszlatni, ahol hiány van - pótolni kell. Melegség esetén hűteni, hidegben melegíteni, stagnálás esetén mozgatni, túlzott aktivitás esetén nyugtatni. Az akupunktúrás kezelés felnyitja a kapukat, oldja a blokkokat, és így a harmónia önmagától helyreáll. A láthatatlan csatornák a hozzájuk tartozó kötő szövetekkel együtt kapcsolódnak, azaz összeköttetésben állnak a belső szervekkel, a szervek ezeken át fejtik ki hatásukat az egész testre.

Az akupunktúrás pontok kiválasztása minden egyes betegség esetén más és más. Az akupunktúrás tűk, egyszer használatosak, sterilek, rendkívül vékonyak és rozsdamentes acélból készülnek. Így a fertőzések kizártak. Mi szívesebben használunk ezüst tűket, viszonylagos bőrbarát, nyugtató tulajdonságuk miatt, valamint lézerfényt és elektro- akupunktúrás készüléket. A tűk nem okozhatnak fájdalmat. Általában 15-20 perc időtartamig vannak a kiválasztott pontban, kivéve a tartós tűt, mely akár 2 hétig is bent maradhat. A lézerfény esetében enyhe melegség érzet, az elektro készülék használata esetén mértékletes csipkedő, pulzáló érzet jelenik meg a kezelt akupunktúrás pontnál.

Érdeklődés

Érdeklődés

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Írja be a számokat
Refresh Invalid Input

 

Mikolasek Éva íriszdiagnoszta +36-30/5200-401