1971-ben Gábor Dénes Nobel díjat kapott az első hologram megalkotásért. A hologram az egész visszavetülése a kisebb egységben. Minden sejtünk információt tárol az egész testünkre vonatkozóan, ezért a szervezetben bekövetkező változások mindenütt felismerhetőek és visszatükröződnek. ha a szervezetünket tekintjük makro területnek akkor részeit tekinthetjük mikro területeknek. Ezek a mikro területek testi – lelki - szellemi információk visszatükröződései lehetnek, ilyenek, bőrünk, Íriszünk, vastagbelünk, kezeink, füleink, hasunk, arcunk, és talpunk. A mikro területek ingerlésével hatást gyakorolunk azokra, mely hatás megjeleni a makro területek azaz az egész szervezetben. Tehát, ha energiát közvetítünk valamely mikro területen azt az egész szervezet ,,megérzi”. Ezen tézis a reflexológia alapja.

Az alternatív gyógymódok között, a reflexológiában érzékelhető leginkább, a holisztikus gyógyítás alapgondolata, mely szerint. a világmindenség tökéletes egységet alkot, minden mindennel összefügg és állandóan tökéletes egyensúly megteremtésére törekszik. 5000 éves múltja van, régészeti leletek árulkodnak alkalmazásáról Egyiptomban, Kínában, Mezopotámiában, Indiában az ősi maya és inka civilizációkban. A reflexológia áldásos hatásairól Európában a XIV. századból vannak feljegyzések, ekkor még csak az uralkodók kiváltsága volt e kezelési módszer.

1898-ban válnak ismertté a Head zónák, Sir Henry Head neurológus kutatásairól írott publikációiból. Megfigyelései szerint. a bőrre gyakorolt nyomás folytán bizonyos területek érzékenységet, és valamely szervekkel kapcsolatot mutattak. A XX. század elején dr. Villiam H. Fitzgerald tanulmányozta az indiánok gyógyítási szokásait, ezen tanulmányainak gyakorlati alkalmazásai során ő válik a zónaterápia első népszerűsítőjévé és 1930-ban rendelőt nyit , mint reflexológus orvos. Mára világszerte elismert gyógyító módszerré vált a reflexológia, hitele és elismertsége fokozatosan növekszik.

A szervek kivetülési zónái, az anatómiai elhelyezkedéseknek megfelelően szabályos rendben találhatóak a talpon, kézen, íriszen... valamennyi mikro területen. Kezelések szempontjából nagy jelentőséggel bír a talp és kéz területe.

Tanulmányaim 4. évében született középső gyermekem születésekor történt fertőzéses megbetegedéséből, mely következtében egyáltalán nem működtek tüdői, a lelkiismeretes orvosi ellátás mellett, nagy jelentőséggel bírtak reflexológiai ismereteim. Alkalmazásakor gyermekem légzését működtető gépek mutatták, hogy az addig nem működő tüdők a talpreflexpont masszázsa közben el kezdetek dolgozni, és az azt követő napon a 100%-os gépi működtetést 70 %-ra tudták csökkenteni a spontán légzés elindulása kapcsán. Gyógyulásának története sokaknak ad erőt a mai napokban is a reflexológia alkalmazásához.

A reflexológiai kezelések előnyei:

  • a ,,láb mindig kéznél van”,
  • óvatos alkalmazása, nem fájdalmas,
  • könnyen elsajátítható,
  • a betegségek okát szünteti meg, a tüneteket gyorsan enyhíti,
  • nincs különleges eszköz és helyigénye,
  • saját masszázs is eredményes,
  • kellemes élmény és a közérzetre, lelkiállapotra is építő hatással bír,
  • komplex hatást fejt ki,
  • segít a góckutatásban,
  • elősegíti egyéb gyógyászati módszerek hatékonyságát.

Íriszdiagnosztikai állapotfelmérés után, Egészségházunkban kellemes, békét, nyugalmat árasztó környezetben veheti igénybe reflexológiai kezeléseinket, melyet 25 év alatt összegyűlt tapasztalataink fűszereznek és számtalan gyógyult páciens dicsér. 

Próbálja ki a természetes - gyógyszermentes gyógyulást!

Érdeklődés

Érdeklődés

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Írja be a számokat
Refresh Invalid Input

 

Mikolasek Éva íriszdiagnoszta +36-30/5200-401