A kineziológia ősi kínai ismereteken alapuló holisztikus egészségügyi rendszer, melynek lényege a test energetikai egyensúlyának helyreállítása. Egyedülálló módja a stressz kezelésének és a lelki egészség fenntartásának. Az önbizalom, az öngyógyítás, az önfejlesztés lehetőségét adja a kezünkbe. A kineziológia kiváló módszer arra, hogy gyengéden, fájdalom nélkül oldjuk a bennünk lévő stresszt, feszültséget, szorongást. Izmaink rugalmasságának vizsgálatával (izomteszttel) nyújt segítséget a stressz megértésében és a nyomában kialakult tünetek/problémák kezelésében, illetve gyógyításában. Komplex egészségügyi rendszer, mely az önbizalom, öngyógyítás, önfejlesztés lehetőségeit adja kezünkbe.

A kineziológia eredményes a stressz okozta tünetek okainak megszüntetésében:

  • depresszió
  • alvászavarok
  • szorongás
  • félelmek, fóbiák esetén
  • szenvedélybetegségeknél
  • krízis helyzetekben
  • önértékelési problémáknál
  • párkapcsolati és kommunikációs gondoknál
  • egyéb fizikai betegségek széles körénél (pl. allergia).

Életünk kezdetétől stresszek, lelki traumák sora ér bennünket. Az agyunk tárolja az átélt félelmeket, kudarcokat, bánatokat, és ezzel együtt saját válaszreakcióinkat: a haragot, az ellenállást, a sértődöttséget is. Amikor életünk során hasonló helyzet ismétlődik, a régi beidegződések szerint reagálunk. Stressz hatására energiapályáinkon blokkok jönnek létre, és megakadályozzák az energiák szabad áramlását.

És itt lép be a kineziológia!

Ezzel a módszerrel ugyanis azonosítható az energiaáramlás elakadásának helye, és az elvégzett korrekciókkal helyreállítható a szabad energiaáramlás.
A módszer a problémákat a múltban, a keletkezésük gyökerénél keresi meg, és a stressz oldás is itt történik, így jövőnk már olyanná válhat, amilyenné tenni szeretnénk.
Izomteszteléssel dolgozik, melynek alapja az agy és az izmok közötti kölcsönhatás. Valamennyi múltban átélt tapasztalat, élmény benne van a test és az agy memóriájában. A tesztelés során ezek a tárolt információk lehívhatók, és ez által az esetleges működési zavarok felderíthetők és kijavíthatók. Segítségével oldhatók azok a múltban elszenvedett stressz élmények, traumák, melyek feldolgozatlanságuk, elfojtásuk miatt negatív hatással vannak jelenbeli életünkre.

Szintén izomteszteléssel választhatók ki azok az egyénre szabott oldási technikák, amelyekkel a lehető leggyengédebb módon távolíthatók el a negatív stressz élmények a testből és az elméből.
A kezelés alatt a kineziológus gyengéd nyomást gyakorol a tesztelt személy alkarjára.
A kar izmai vagy erős tartással, vagy elgyengüléssel „válaszolnak” a feltett kérdésekre. Izmaink ugyanis lekapcsolnak, vagyis elgyengülnek bármely kellemetlen érzés, emlék hatására.

Hány kezelés után várható változás?
Az első kezeléssel beindul az öngyógyító folyamat, nagyon gyakran tapasztalható változás. Biztonságosan azonban 4-5 alkalom után várható jelentős javulás, vagy gyógyulás. A kezelésekre való reagálás függ az életkortól (minél régebben őrizgetünk egy problémát, annál lassúbb a változás), valamint személyiségünk típusa is befolyásolja, mennyire rugalmasan tudunk régi mintáinktól megszabadulni és változtatni.

Érdeklődés

Érdeklődés

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Írja be a számokat
Refresh Invalid Input

 

Mikolasek Éva íriszdiagnoszta +36-30/5200-401