A friss gyümölcsök és zöldségek levét már az ókorban élő népek is kedvelték és bőségesen fogyasztották. Kellemes, üdítő ízük élvezetén kívül, egészségük fenntartására, erejük helyreállítására és a betegségek leküzdésére is használták. Napjainkra a szintetikus anyagokat tartalmazó italok tömegesen átvették a helyüket, melyek igaz remek íz anyagok, de nem gyógyítanak hanem kifejezetten terhelik , megbetegítik a fogyasztók szervezetét és gyakorta függőséget, pszichés megbetegedéseket is produkálnak.
A remek erőnlét és egészségi állapot elérése, megtartása érdekében: a kiegyensúlyozott táplálkozás, testmozgás és életvitel mellett sokat jelentenek:
- a csírákból,
- hajtásokból
- búzafűből,
- friss zöldségekből,
- gyümölcsökből készített levek.
E levek nagy dózisban tartalmaznak enzimeket, nyomelemeket, vitaminokat, melyek:
- hatásosan védik a szervezetet fertőzésekkel szemben,
- kiváló sejtépítő hatással rendelkeznek,
- kompenzálják az enzim hiányos táplálkozást,
- serkentik az anyagcsere folyamatok működését,
- összetételük különbözőségéből fakadóan, más-más betegségek gyógyulását segítik elő,
- összefoglalva: mozgósítják testünk valamennyi védelmi mechanizmusát, a mai, ,,modern’’ táplálkozással és környezeti ártalmakkal szemben, melyek a krónikus és degeneratív betegségekhez, a korai öregedéshez vezetnek.
Az élelmiszer boltok polcait roskadásig megtöltő szintetikus, iparilag túlságosan feldolgozott, természetes vitamin, nyomelem, enzim tartalmuktól teljesen megfosztott, vegyi anyagokkal terhelt ételek, az Európában élő átlagember étrendjének két harmadát is elfoglalják. Az éltető, élő táplálék teljesen eltűnik az étrendből, melynek eredményeként sápadt, enervált, lomha mozgású, kapkodó, depressziós, túlsúlyos emberekkel találkozhatunk leginkább. Javítani kell életminőségünkön!!! Erre hívatottak a nyers zöldségek és gyümölcsök és az azokból kipréselt levek.
Íriszdiagnosztikai állapotfelmérés után személyes étrendjének összeállításánál figyelembe vesszük az írisz jelzéseiből visszatükröződő enzim, nyomelem és vitamin hiányokat, a szervezete számára nehezebben és könnyebben emészthető ételeket, a szövetek között és bélrendszerben rekedt salak anyagok kiürítését legjobban elősegítő ételeket. Javasoljuk, hogy mely zöldségek kúraszerű fogyasztásával tudja leggyorsabban visszanyerni erőnlétét! Vegyen részt csoportos klubfoglalkozásainkon, ahol különböző levek készítési módjait tanulhatja meg, hozza el Ön is bevált receptjeit!